Noor krossisõitja tegi Euroopa sarjas korraliku sõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Pikand teenis Euroopa sarja avaetapil tubli kaheksanda koha.
Romeo Pikand teenis Euroopa sarja avaetapil tubli kaheksanda koha. Foto: Madis Luik

Pühapäeval Poolas Cieszyinis noorte motokrossi Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni avaetapil osalenud Viljandi klubi sõitja Romeo Pikand teenis EMX65 klassis kahe sõidu kokkuvõttes kõrge kaheksanda koha.

Euroopa meistrivõistlustel MX65 ja MX 85 klassis peetakse neljas regioonis neli etappi, igast regioonist pääseb finaali kümme edukamat. Euroopa meistrivõistluste finaal on juuli lõpul Tšehhis koos motokrossi maailmameistrivõistluste etapiga.

Ainsa viljandlasena sarjas startiv Romeo Pikand tegi tihedas konkurentsis hea alguse, oli etapi avasõidul üheksas ja teises kuues. Noormehe isa Ergo Pikandi sõnul oli lisaks heale sõidule edu pandiks õnnestunud stardid. «Osalejaid on stardipuu taga palju, stardil on seal väga tähtis osa. Eks sõita tuleb muidugi ka kõvasti,» kõneles Ergo Pikand.

Romeo Pikand polnud Poolas omas masinaklassis siiski parim eestlane, temast neli kohta kõrgemal ehk neljandana lõpetas Joosep Pärn. Richard Paat oli 16. ja Mart Peterson 23.

Sarja regiooni teine võistlus peetakse kahe nädala pärast Venemaal, kolmas on Ukrainas ja neljas juulis Lätis Stelpes. «Eks me ürita ikka suurde finaali saada, aga kerge see pole,» kinnitas viljandlasest sõitja isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles