Linnavalitsus soovib leida hansaesinejaid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiamet otsib Leedu hansapäevadele kaht esinejat.

Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti spetsialist Egle Leisner ütles, et praegu on asja vastu huvi tundnud kaks inimest.

Üks üliõpilane oli teatanud, et ta oskab žongleerida, aga lisanud, et peab veel uurima, kas õppetöö võimaldab ettenähtud ajal ära sõita. Üks inimene oli tausta uurinud, kuid tema ei öelnud midagi täpsemat.

31. rahvusvahelised hansapäevad peetakse Kaunases 19.—22. maini.
Leisner loetles, et oodatud on muusikud, žonglöörid, kondiväänajad või mõõga- ja tuleneelajad. Etteaste peab sobima tänavakultuuri ja suutma kiiresti köita publiku tähelepanu.

Ta nentis, et tehnilised tingimused peavad olema lihtsad, esineja peab suutma etteasteks vajalikke vahendeid ise kaasas kanda, ta peab olema täisealine ning riietuma hansaaega sobivatesse rõivastesse.

«Kahe esineja eesmärk on Viljandi esindusboksis meeleolu üleval hoida ja publikut köita,» selgitas Leisner. «Samas pakub see esinejatele hea võimaluse end rahvusvahelisel suur­üritusel proovile panna ning kontakte luua. Sõidu- ja majutuskulud katab linn.»

Viljandit esindavasse rühma kuulub kümme inimest. Viljandi tulevane linnapea otsustab, kes sinna peale kahe meelelahutaja ja paari käsitöölise pääseb.

KONTAKT

Osalemissoovi ja plaanitava etenduse kirjeldust saab saata 15. aprillini.
• Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiamet ootab teateid aadressil Linnu tänav 2 või e-postiga aadressil egle.leisner@viljandi.ee.
Allikas: Viljandi linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles