DJ ei karda enam torupilliga ühte ruumi kahekesi jääda

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pärimusmuusikafestivalide järelpidudel ja ööklubides üles astunud duo JuJu (Cätlin Mägi ja Erki Pruul) eesmärk on tuua tantsupõrandale klubimuusikale omane bass ja rütm, aga segada seda suure koguse juurte ja pärimusega.
Eesti pärimusmuusikafestivalide järelpidudel ja ööklubides üles astunud duo JuJu (Cätlin Mägi ja Erki Pruul) eesmärk on tuua tantsupõrandale klubimuusikale omane bass ja rütm, aga segada seda suure koguse juurte ja pärimusega. Foto: Rene Altrov

Täna Viljandi pärimusmuusika aidas elektroonilise pärimusmuusika festivalil esinev Ju-Ju on pärimusmuusik Cätlin Mägi ja DJ Erki Pruuli koostöös sündiv folkdisko süntees, kus stiili-, žanri- ja ajastupiire ei tunta.

Erki Pruul, mida elektrooniline pärimusmuusika aastal 2017 tähendab? Mingis mõttes kasutavad elektroonikat ju kõik pärimuskollektiivid?

Muidugi. Aga minu arust on vahe, kuidas seda kasutada. Kui näiteks kandlemängu võimendamiseks või arvutiga salvestamiseks, siis seda kohe elektrooniliseks nimetada ei saa. Kui aga mängu tulevad luuperid, efektiplokid ja sämplerid ning need leiavad ka kõrvaga kuuldavat kasutust, siis seda võiks juba elektrooniliseks kutsuda küll. Oluline on veel märkida, et kannel ise ei ole muidugi automaatne garantii, mis muusika pärimuslikuks muudab. Lugu peab seda olema või vähemalt peab see olema pärimusmuusikast mõjutatud. Kandle ja luuperiga esitatud Kuldse Trio kaverid näiteks ei ole elektrooniline pärimusmuusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles