Talgud toovad kokku inimesed east ja ametist hoolimata

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Kalmetu kooli õpilaste ja mõne vabatahtlikuga oli eile talgutel tööhoos kindral Johan Laidoneri mälestusmärgi taastamise idee autor, ajaloolane Jaak Pihlak.
Koos Kalmetu kooli õpilaste ja mõne vabatahtlikuga oli eile talgutel tööhoos kindral Johan Laidoneri mälestusmärgi taastamise idee autor, ajaloolane Jaak Pihlak. Foto: Elmo Riig

Eilsetele talgutele kindral Johan Laidoneri sünnikohta tähistava mälestusmärgi juures oli kogunenud umbes 40 paari töökäsi. 

«Laidoner oli nii kõva mees!» põhjendas Kalmetu kooli direktor Andres Savi, miks tuleb seda kohta korras hoida. Kalmetult olid kaasa võetud seitsmenda ja kaheksanda klassi õpilased, kes kehalise kasvatuse tunni asemel said lihastele tööd anda riisumisega. Ka bussijuht Jüri Kobin, kes talgulised kohale oli toonud, ei pidanud paljuks kaasa aidata. 

Kaheksanda klassi õpilane Marta Poolakese ütles, et töö meeldib väga ning on hea vaheldus tavalisele koolipäevale. Temaga koos riisuv seitsmenda klassi õpilane Gedy-Ly Salum kiitis, et ilm on ilus ja tuju hea. Sama suhtumisega paistis töötavat enamik õpilasi, sest nurinat ei olnud kuulda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles