Mati Eliste süüdistust täpsustati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile pidid algama mõjuvõimuga kauplemises süüdistatava, Reformierakonda kuulunud endise Tallinna linnavolikogu liikme ja Pirita linnaosa halduskogu esimehe Mati Eliste süüasjas kohtuvaidlused, ent need lükkusid edasi.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul esitas prokurör Elistele muudetud süüdistuse ja kohus jätkab süüasja arutamist 6. aprillil.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitust mööda täpsustas ja korrigeeris prokurör süüdistuse teksti, kuid sisuliselt see ei muutunud ning samaks jäi ka paragrahv.

Mati Eliste kohtuprotsess algas 21. märtsil. Siis ei tunnistanud ta end mõjuvõimuga kauplemises süüdi. Elistet süüdistatakse selles, et ta sai 2008. aasta novembrist kuni 2009. aasta märtsini rahalist toetust enda juhitavale mittetulundusühingule Laulu- ja Liikumisstuudio Mariel.

Süüdistuse järgi lubas Eliste vastutasuna hankida Tallinnas Pirital asuva kinnistu detailplaneeringu eskiisile kirjaliku kooskõlastuse, mis ei ole vastavuses selle kinnistu kohta tehtud linnaosa halduskogu otsusega.

Selleks kohtus Eliste tunamullu juunis Pirita linnaosa vanemaga ja üritas veenda teda kinnistu detailplaneeringule kooskõlastust andma.

Kokku sai Eliste enda juhitava mittetulundusühingu pangakontole korruptiivset tulu 111 000 krooni, seisab süüdistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles