Paabel tõmbab otsad kokku

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval astuvad lavale Arno Tamm (laul, akustiline kitarr), Sandra Vabarna (Eesti torupill, sopransaksofon, parmupillid, viled, kellamäng, laul), Tõnu Tubli (löökriistad, laul), Tanel Kadalipp (kontrabass, laul) ja Erko Niit (elektrikitarr, laul). Foto on tehtud 2014. aasta folgifestivali ajal vahetult enne Paabeli kontserti.
Laupäeval astuvad lavale Arno Tamm (laul, akustiline kitarr), Sandra Vabarna (Eesti torupill, sopransaksofon, parmupillid, viled, kellamäng, laul), Tõnu Tubli (löökriistad, laul), Tanel Kadalipp (kontrabass, laul) ja Erko Niit (elektrikitarr, laul). Foto on tehtud 2014. aasta folgifestivali ajal vahetult enne Paabeli kontserti. Foto: Elmo Riig

Kümme aastat tagasi tulid Viljandi kultuuriakadeemias kokku viis sõpra – Sandra Sillamaa, Arno Tamm, Erko Niit, Tanel Kadalipp ja Tõnu Tubli –, kelle ühine eesmärk oli segada eesti pärimusmuusikat tänapäeva helikeelega. Sellega oli Paabel sündinud.

Nüüd, kümme aastat hiljem, on nood muusikud otsustanud, et on õige aeg bändi tegevusele väärikas lõpp teha. Laupäeval annabki Paabel Viljandi pärimusmuusika aida suures saalis oma viimase kontserdi.

«See bänd on kasvulava, kus me kõik koos arenesime,» mõtiskles Tanel Kadalipp. «Õppisime järjest paremini pilli mängima ja ideed arenesid samuti. Selline aeg, kui see bänd oli meile kõige tähtsam, kestis päris pikka aega. Paabeli kontserdi kuupäevad olid kõige punasemad. Paabel oli number üks. Me hingasime koos.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles