Ugala otsib sektsioonkappe (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala otsib uuslavastuse tarbeks seda sorti tumedaid sektsioonkappe.
Ugala otsib uuslavastuse tarbeks seda sorti tumedaid sektsioonkappe. Foto: ERAKOGU / Ugala teater

Ugala teatri suurel laval esietendub 2. juunil Ott Aardami lavastus „Gogoli disko“. Olgugi et selle tegevus leiab aset tuleviku Viljandis, kui Eestist on saanud Vene tsaaririigi osa ja Viljandi tänavatel tuksub sõjatrofeena saadud tramm, on lavakujunduses ühel olulisel kohal kaheksakümnendatest aastatest tuttav sektsioonkapp.

"Ühe komplekti juba leidsime ajalehekuulutuse peale siitsamast Viljandist," ütles teatri lavastusala juht Teet Ehala. "Aga neid on veel vaja. Mul endal on ka üks, aga see on heledapoolne, meil on vaja tumedat. Asjaga on suhteliselt kiire, sest kui me neid kappe ei saa, siis tuleb teine kujundus välja mõelda. Ma tõesti ei tohi praegu ette ära rääkida, mis neist kappidest laval saab."

Teater ootab vihjeid ja kontakte, kelle kaudu oleks võimalik lavakujundusse piisav arv sektsioonkappe kokku koguda. Teatri kontaktisik ongi Teet Ehala.  

Et kirjanik Paavo Matsini "Gogoli diskos" oli tähtsal kohal Viljandis sõitev tramm, oli teatril vaja leida ka trammitoole. Nendega läks üsna libedalt.

"Toolid on olemas, tegelikult pakuti meile ka tervet trammi," rääkis teatri turundusjuht Mari Nurk. "Piirdusime siiski ainult istmetega. Tahame Matsini maailma ikka korralikult lavale tuua."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles