«Teeme ära!» talgupäevaks pandi kahe nädalaga kirja 590 talgut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Mai alguses peetavale «Teeme ära!» talgupäevale pandi esimese kahe registreerimisnädalaga kirja 590 talgut.

«Talgute kirjapanek algas 15. märtsil ja käib endiselt väga hea hooga,» ütles reedel BNS-ile «Teeme ära!» talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür. Harjumaal on registreeritud 140, Ida-Virumaal 56, Saaremaal 55, Tartumaal 51, Pärnu- ja Lääne-Virumaal 45, Läänemaal 42, Võrumaal 27, Järva- ja Raplamaal 24, Jõgeva- ja Viljandimaal 22, Põlvamaal 16, Valgamaal 11 ning Hiiumaal üheksa talgut. Soomes on registreeritud üks talgu.

Eelmisel aastal oli märtsi lõpuks kirja pandud 500 ja 2015. aastal 344 talgut.

«Rõõm on näha, et juba lisandub ka neid talguid, kus panustatakse kogukonna turvalisuse heaks, kas siis vabatahtlike päästjate või teiste aktiivsete eestimaalaste eestvõttel,» sõnas Tüür. «Ühe uuendusena jõuabki tänavu igasse talgupaika kodukandi ohtude hindamise abivahend, mille abil muude talgutööde kõrval saab planeerida seda, kuidas paremini valmis olla loodusõnnetusteks, näiteks üleujutuseks või tormiga kaasnevaks elektrikatkestuseks.»

6. mail peetava talgupäeva üks teemasid on valmisolek looduse vingerpussideks ning võimalikeks loodusõnnetusteks. Teine märksõna ka valmistumine Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks ja lipuehtesse seadmiseks, samuti laululavade ja tantsuplatside korrastamine üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles