Teeme ära! Viljandimaa talgulised koondavad juba ridu

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Mulgi külas Halliste vallas
Talgud Mulgi külas Halliste vallas Foto: Erakogu

15. märtsil avati traditsioonilisele "Teeme ära!" talgupäevale registreerumine. Esimese päeva jooksul pandi kirja üle saja talgute toimumiskoha. Viljandimaal on üleriigiliseks talgupäevaks, 6. maiks registreeritud üheksa ettevõtmist. 

Peaaegu kõik Viljandimaal seni registreeritud ühistegevused on nii või teisiti seotud heakorratöödega. Näiteks saab kaasa lüüa Suislepa matkaraja ja korvpalliplatsi kordategemisel ning koristustöödel Tarvastu kirikuaias, aga ka Võivaku tiigi kaldaala ja amfiteatri või Tuuleveski talu laane korrastamisel.

Viljandimaal on ainsad talgud, millel kaasalööjate kohad on juba täidetud, Halliste vallas Mulgi külas Kosksilla koolimaja juures plaanitavad heakorratööd. Sinna oodati 6. maiks kümmet tegutsemishimulist inimest. Koolimaja ümbruses riisutakse lehti, saetakse võsa ja kuivanud puuoksi. Korda plaanitakse teha ka bussiootekoja ümbrus, kuhu muu hulgas paigutatakse uued lillekastid. 

Enim talguid on praeguseks registreeritud Harjumaal. Ainsa maakonnana pole ühtki ühisettevõtmist veel kirja pandud Jõgeva maakonnas. 

Talgutele registreeruda ja oma talgupaika saab kirja panna internetis aadressil talgud.teemeara.ee/events.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles