Pärimusmuusika keskus pidi alla vanduma Kanada folkloristile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgifestival.
Folgifestival. Foto: Silver Tõnisson / Folk.ee
USA Folk Alliance Internationali väljaantava Elain Weissmani elutöö preemia sai Kanada folklorist Helen Creighton (1899–1989), kes kogus oma elu jooksul üle 4000 laulu ja ballaadi ning kirjutas rahvamuusikast 13 raamatut. Selle kategooria lõppvooru oli jõudnud ka Eesti pärimusmuusika keskus.
Auhinna 22-aastase ajaloo jooksul pole lõppvooru varem pääsenud organisatsiooni riigist, kus ei räägita inglise keelt emakeelena. Keskuse teine konkurent oli New Yorgi lähistel tegutsev Ashokani keskus, mis samuti korraldab kontserte ning muusikute kokkusaamisi, koolitusi ja festivale, pidades tähtsaks nii ajalugu kui loodust.
 
«Meile on väga oluline, et meie tegevust on märgatud,» rääkis keskuse juhataja Tarmo Noormaa. «Oleme rõõmsad ka nominatsiooni üle. Kindlasti kasvab tänu sellele ka huvi Eesti pärimusmuusika vastu. »

Preemia saaja kuulutati välja Folk Alliance’i aastakonverentsil, mis kestab kuni 19. veebruarini Kansas Citys. Samal ajal on seal 200 esitluskontserdiga festival, kuhu on oodata 2500 delegaati paari­kümnest riigist. Viimasel kahel aastal on seal esinenud Maarja Nuut ja Trad. Attack!, sel korral astub seal üles Curly Strings.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles