Linnavalitsus andis Viljandi Tulevikule lisaraha

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall on Viljandis populaarne. Seda kinnitab Tuleviku vutiklubi üha paisuv noortesüsteem ning taas kõrgliigasse murdnud esindusmeeskond. Linn on mõistnud kohaliku jalgpalliklubi vajadust toetuse järele.
Jalgpall on Viljandis populaarne. Seda kinnitab Tuleviku vutiklubi üha paisuv noortesüsteem ning taas kõrgliigasse murdnud esindusmeeskond. Linn on mõistnud kohaliku jalgpalliklubi vajadust toetuse järele. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus otsustas, et tagasi Eesti kõrgliigasse kerkinud jalgpalliklubi Tulevik saab varem lubatud 28 145 eurole lisaks 21 000 eurot, millest 6500 eurot läheb esindusmeeskonnale kõrgliigas osalemise kulude katteks.

Käesoleva aasta linnaeelarvest taotles Tulevik tegevustoetust kogusummas 66 500 eurot. Enamiku ehk 60 000 eurot sellest moodustanuks klubi noortesüsteemi toimimiseks vajalik summa. Selle hulka kuulub linna spordibaaside kasutamise eest makstav 15 000 eurot, mis tulnuks linnale arvete alusel tagasi maksta. 6500 eurot küsiti esindusmeeskonna toetuseks. Linnavalitsus otsustas aga toona anda vaid 28 145 eurot, millest baaside kasutamise tasu enam maha ei arvatud. Esindusmeeskond jäeti toetuseta.

Klubijuhte see ei rahuldanud ning nad alustasid linnavalitsuse eelarve- ja arengukomisjoniga dialoogi. Enim valmistas klubile muret tõsiasi, et linna toetus koos lapsevanemate omaosalusega ei oleks katnud jalgpallikooli noorterühmade otseseid kulusid. Sellise olukorra tekitas asjaolu, et toetussumma jäi samaks kui aasta varem, ent klubis treenivate laste arv on märgatavalt kasvanud. Praegu treenib Tulevikus 250 Viljandi last, lisaks 100 last lähivaldadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles