Pahupidi maailm kaugel põhjas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järelevalveinsener Kryssnar (Märt Avandi) ning kohalike meeste Blottnyri (Tarvo Vridolin) ja Holomi (Andres Tabun) eskimotants lavastuses «Sätendav pimedus».
Järelevalveinsener Kryssnar (Märt Avandi) ning kohalike meeste Blottnyri (Tarvo Vridolin) ja Holomi (Andres Tabun) eskimotants lavastuses «Sätendav pimedus». Foto: Gabriela Liivamägi

​«Päiksevalgus on petlik. See paneb meid arvama, et kuna me näeme asju, siis saame aru, milleks miski mõeldud on ja kuidas kõik toimib. Pimedus on ausam. See iseloomustab palju täpsemalt ühe sureliku teekonda siin ilmas.»

See lause on Taago Tubina lavastatud Martin Alguse näidendi «Sätendav pimedus» moto. Sellele järeldusele jõuab lavastuse üks peategelasi, sukakaupmees Blottnyr (Tarvo Vridolin).

Lavalugu algab sellest, kui kuningliku naftakompanii 35-aastane enesekindel ja sihiteadlik järelevalveinsener Kryssnar (Märt Avandi) saabub ühte kaugel põhjas asuvasse võrdlemisi allakäinud pansionaati ülesandega selgitada välja oma kolleegi kadunuks jäämise põhjused. Pansionaat on muidugi ainult nime poolest pansionaat: pärast seda, kui kuumaveeallikas supelnud turismigrupp õnnetul kombel ära kees, seal enam turiste ei käi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles