Pärimusmuusika keskus esitati USA-s preemiale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahva lemmik Curly Strings astub veebruaris üles ka Kansas Citys Folk Alliance`i aastakonverentsil.
Rahva lemmik Curly Strings astub veebruaris üles ka Kansas Citys Folk Alliance`i aastakonverentsil. Foto: Elmo Riig

Eesti pärimusmuusika keskus on USA Folk Alliance Internationali väljaantava Elain Weissmani elutöö preemia nominent. Auhinna 22-aastase ajaloo jooksul pole lõppvooru varem pääsenud organisatsiooni riigist, kus ei räägita inglise keelt emakeelena.

«Meile on väga oluline, et meie tegevust on märgatud,» kinnitas keskuse juhataja Tarmo Noormaa. «Auhinda väljaandev organisatsioon tegutseb väga suurel territooriumil ning sinna kuulub palju muusikaga tegelevaid inimesi ja festivale. See, et nüüd on silma jäänud ühe väikese riigi pärimusmuusikat edendav organisatsioon, on väga eriline. Kandideerimine oli meile siiski väga ootamatu, pole aimugi, kes meid sinna esitas.»

Elutöö preemia kandidaate on Eesti pärimusmuusika keskuse kõrval veel kaks. Üks on New Yorgi lähistel tegutsev Ashokani keskus, mis samuti korraldab kontserte ning muusikute kokkusaamisi, koolitusi ja festivale, pidades tähtsaks nii ajalugu kui loodust. Teine konkurent on Kanada folklorist Helen Creighton (1899–1989), kes kogus oma elu jooksul üle 4000 laulu ja ballaadi ning kirjutas rahvamuusikast 13 raamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles