Eesti nõutumad vägilased mängivad küpsed daamid pikali

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Põldsepp (47) – ansamblile alusepanija, tunnustatud lõõtspillimängija ning fanaatiline rahvapärimuse koguja. Moodsa aja lõõtsameeste põlvkonna tugitalasid, Untsakate frontman. Karksi-Nuia muusikakooli direktor.
Margus Põldsepp (47) – ansamblile alusepanija, tunnustatud lõõtspillimängija ning fanaatiline rahvapärimuse koguja. Moodsa aja lõõtsameeste põlvkonna tugitalasid, Untsakate frontman. Karksi-Nuia muusikakooli direktor. Foto: Marek Tiits

Ei mingeid kammitud rokkareid ega sulneid hõbehäälseid neidiseid. Unustage superstaarisaadete kangelased ja maailmakuulsate plaadifirmade produktid. Eesti kõige nõutum ansambel sel aastal on ilma igasuguse kahtluseta Lõõtsavägilased. 

See pole ega saagi olla tavapärane viis iseloomustada neljaliikmelist bändi, mille liikmete keskmine vanus on 22,5 aastat ja noorim liige on vaid 12. Nemad ei sobigi levimuusika raamistikku, sest... nad ei mängi poppi ega rokki. Nad on sonimütsiga noored mehed, kes kulgevad kontserdilt kontserdile, tõmbavad lõõtsa ja laulavad rahvalaule.

Lõõtsavägilaste sarmi priitahtlikuks ohvriks langevad auväärses eas daamid Hallistes ja Kuressaares, samamoodi nagu segi saab pööratud noorte plikade pea Tallinnas ja Valgas. Viljandi kaubandusvõrgu riiuleis kahanevad selle bändi albumite kuhjad kiiremini kui Taukari või Padari omad. Karksi-Nuia muusikakooli teismelised koos oma õpetajaga näitavad kodumaise kommertsmuusika heerostele tagatulesid. Viljandis igatahes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles