Must jää põhjustas Viljandimaal hulga avariisid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lähedal Klaassepal kaldus üks auto libedalt teelt välja. Päästjad aitasid auto teele tagasi lükata.
Viljandi lähedal Klaassepal kaldus üks auto libedalt teelt välja. Päästjad aitasid auto teele tagasi lükata. Foto: Marko Saarm

Viljandimaalt on tulnud viimaste tundide jooksul mitu teadet avariide kohta, sest teele tekkis must jää. Vähemalt ühel juhul on vajatud ka kiirabi, meedikud viisid tervisekontrolliks haiglasse ühe naise.

Musta jää tõttu on autojuhtidel olnud teel püsimisega suuri raskusi. Mitu väljasõitu on olnud maanteel, mis viib Viljandist Imaverre. Sel maanteel Auksi lähedal toimus ka kokkupõrge, kus üks inimene sai viga. Õnnetuses osalenud naise viis kiirabi esmaabi andmiseks Viljandi haiglasse. Õnnetusse sattunud autodes oli veel kaks meest ja üks kolmeaastane laps.

Klaassepa ristmikust mõnisada meetrit Mudiste poole sõitis teelt välja Viljandi poolt tulnud universaalkerega sõiduauto BMW. Kuigi õnnetuspaiga muutis eriti ohtlikuks kõrge teeperv, ei olnud masinal näha suuremaid avariijälgi. Vigastusteta oli pääsenud ka juht, kes oli ajakirjanike saabudes ametis auto võsast välja sikutamisega.

Kella 18 paiku toimus avarii Viljandi-Rõngu maanteel Holstre-Nõmmel Kangilaski bussipeatuse lähistel. Mustla poolt tulnud Renault' juht ei saanud libedal teel sõiduki kontrollimisega hakkama ning auto põrkas kokku Viljandi poolt tulnud Volvoga, mis paiskus selle tagajärjel kraavi. Mõlemas autos olid vaid juhid ning keegi vigastada ei saanud. Õnnetuse põhjustanud Renault oli juba minema pukseeritud, kuid kraavi paiskunud Volvo juht oli reporteri kohalejõudmise hetkel puksiirautot juba ligemale tund aega oodanud. Mehe sõnutsi olevat kutsutud puksiir Auksi lähedal toimunud avarii tagajärgi likvideerimas.

Viljandimaal riigiteid hooldava aktsiaseltsi Vooremaa Teed Viljandi hooldejuhi Andrus Veerla sõnul saabus libedus väga ootamatult. „Väljas on ju tegelikult plusskraadid,” selgitas ta pisut pärast kella 17. „Selge taeva all läks aga teepind väga libedaks.”

Veerla seletusel pole sugugi kõik teed libedad ning piirkondades, kus taevas on pilvine, pole musta jääd tekkinud. Hooldejuhi kinnitusel on maakonnas teid soolatamas kümmekond hooldusautot, aga nad ei jõua korraga igale poole. „Autod liiguvad 45 kilomeetrit tunnis ehk nii kiiresti kui võimalik,” selgitas Veerla. „Autojuhtidel tuleks praegu kindlasti teeolusid tunnetada ja õige kiirus valida.”

Tulenevalt rasketest teeoludest ja kiiresti muutuvatest ilmastikuoludest paneb politsei kõikidele juhtidele südamele, et talvistes oludes sõites tuleb olla tähelepanelik ja rahulik, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus. Pigem sõita ettevaatlikult ja aeglasemalt. Rasked teeolud eeldavad teinekord lubatust mõnevõrra aeglasemat sõidukiirust, et vältida väljasõite või veelgi traagilisemate tagajärgedega liiklusõnnetusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles