Eesti terviseradadel püütakse homme taas rekordit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutus Eesti Terviserajad kutsub kõiki eestimaalasi homme, osalema riigi eri paigus asuvatel terviseradadel ühel ajal peetaval sportlikul rekordiüritusel «Eesti terviseradadel ümber maailma».

Suusatades, sörkides, uisutades või kõndides läbitud vahemaade kogusummas püüavad osalejad kokku saada rekordarvu kilomeetreid ümber maakera.

Ühise rekordiürituse eesmärk on tutvustada inimestele nende kodukandi looduslike terviseradade võimalusi ning kutsuda kõiki tervislikult aega veetma ja kilomeetreid koguma.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese sõnul pärineb ühiselt kogutud kilomeetrite senine rekordsumma 98 268,2 eelmisest talvest. Toona tehti tublisti rohkem kui kaks ringi ümber maakera.

«Loodetavasti suudame tänavu saada veelgi parema tulemuse. Liikumist nautima on oodatud kõik ning rajad on avatud kogu piduliku neljapäeva jooksul,» ütles Pulles.

Sihtasutuse juhataja jutu järgi annavad tasuta kasutada olevad looduslikud terviserajad meile olulise võimaluse oma tervise eest hoolt kanda. «Sportijaid ootab neljapäeval enam kui 70 hästi hooldatud ja suures osas ka valgustatud rada. Osalejate vaevaks jääb üksnes kohale tulla ning loovutada oma päevast tund või paar liikumisele,» lisas ta.

Viljandlastel on kõige lihtsam anda tervisepäevasse oma panus Viljandi järve ääres. Kella 12—15 on järvejääl pühapäevani kestva uisunädala üritus. Samal ajal on terviserajal võimalik suusatada ning panna läbitud kilomeetrid kirja rannavalvehoones. Samuti saab siis nagu kõigil teistelgi päevadel end maakonna eri paikades proovile panna avalikel suusaradadel.

Et rekordi püstitamisse oma panus anda, tuleb osalejatel sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse aadressil www.terviserajad.ee. Suuremates keskustes saab vahemaa pikkuse kirja panna kohapeal.

Kogutud arvud summeeritakse ning sihtasutus Eesti Terviserajad teeb tulemuse teatavaks Eesti Vabariigi aastapäeva õhtul.

KOHAD
Viljandimaalt on sihtasutusega Eesti Terviserajad liitunud
• Viljandi järvering
• Tarvastu vald
• Päri suusarajad
• Saarepeedi suusarajad
• Holstre-Polli tervisekeskus
• Abja-Paluoja
• Karksi-Nuia.
Allikas: www.terviserajad.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles