Maarja Nuut tuleb rääkima sellest, kuidas temast sai Maarja Nuut

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Nuut
Maarja Nuut Foto: VALDO OTS/Sakala
Teisipäeval, 15. novembril Viljandi pärimusmuusika aidas toimuva «Omakultuuriakadeemia« külaliseks on Maarja Nuut, kelle ettekande teema on «Kuidas minust sai Maarja Nuut?». 
Üle ilma kontserte andev sooloartist Maarja Nuut räägib muusiku elukutse juurde käivast korralduslikust poolest: enda teeraja leidmisest rahvusvahelises muusikatööstuses ning sellega kaasnevast järjekindlast ja vähe glamuursest tööst.  
Läinud reedel esines Nuut koos Hendrik Kaljujärvega Hollandi festivalil «Le Guess Who?». Pühapäeval ootab ees kontsert kuulsas Berliini Volksbühne teatrisaalis. Järgmise aasta alguses saab Maarja Nuuti koos Hendrik Kaljujärvega näha aga esimeste eestlastena Põhja-Ameerika olulisemal maailmamuusika esitlusfestivalil «globalFest».

«Sellel New Yorgi festivalil esinemine on olnud kindlasti üks minu unistusi,» sõnas Nuut, kes valiti 2014. aastal esimese eestlasena esinema maailmamuusikafestivali «Womex» põhiprogrammi. Selle aasta sügisel sai teise artistina Eestist «Womexile» esinemiskutse folkpop-kollektiiv Trad.Attack!.

Viiuldaja ja laulja Maarja Nuut ning elektrooniliste helide meister Hendrik Kaljujärv esitavad oma kavas peamiselt palu Nuudi viimaselt plaadilt «Une meeles», ent kõlab ka mitu uut lugu. Kokku tuldi spetsiaalselt Viljandi pärimusmuusika festivali jaoks, ent üsna kohe oli selge, et koos mängida on põnev ja võiks jätkata. 

"Huvi väljastpoolt Eestit meie vastu tekkis veidi äkiliselt, kuid sellevõrra toredam see on," sõnas Nuut.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles