Folkarid kostitavad aidas romanssidega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Trochynskyi, Juhan Suits ja Andre Maaker panid pillid ühte kappi.
Ruslan Trochynskyi, Juhan Suits ja Andre Maaker panid pillid ühte kappi. Foto: Elmo Riig

Viljandi tuntud folk- ja džässmuusikuid ühendab lisaks kodulinnale huvi eri rahvaste romansside vastu. 

Trios musitseerivad klassikalise haridusega, kuid Eestis pigem folkmuusikuna tuntud tromboonimängija Ruslan Trochynskyi, armastatud džässkitarrist Andre Maaker ja torupillimängijast folgiguru Juhan Suits, kes on leidnud ühise helikeele – romansid.

Spontaansest koosmängimisest Viljandi Rohelise Maja kohvikus kasvas idee tuua kuulajateni muusika, mida mehed on seni kodus salaja loonud või lapsepõlves kuulsatele artistidele kaasa laulnud. Plaadilt ei tasu oodata klassikalist romansikontserti, sest tuntud romansse on muusikud oma loomuse järgi interpreteerinud ning need pakuvad nii äratundmis- kui väikese vimkaga üllatuselamusi. Kevadisel debüüdil võttis publik uut kooslust niivõrd hästi vastu, et publiku tungival soovil suundusid mehed Andre Maakeri Tuhalaane stuudiosse ning mängisid kogu uusloomingu salvestusmasinasse. Ukraina romansse on aidanud eesti keelde panna Anzori Barkalaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles