Juhtkiri. Räägime majandusest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Maailmavaate poolest peaks Reformierakond olema Eesti poliitiliste jõudude seas see, kes tahab ja oskab majanduskasvu eest kõige tugevamalt seista. Samas tuleb tunnistada, et juttudel, nagu oleks oravapartei juhitaval valitsusel majanduse elavdamiseks häid ideid juba mõnda aega nappinud, on alust. 

Näiteks töötuskindlustusmaksu määra poole protsendi võrra alandamise mõte tundub olevat selge üksnes idee autoritele endile, sest mitu ettevõtjat on öelnud, et selline samm jääb nendele märkamatuks ja töökohti juurde ei loo. Küll aga viib see riigieelarvest arvestatava hulga eurosid.

Reformierakonnale kinga andmine ei loo aga väärt ettepanekuid iseenesest juurde. Neid peavad suutma välja nuputada ja nendes kokku leppida järgmist valitsuskabinetti moodustavad parteid. Uus koalitsioon on juba ette nimetatud vasakpoolseks valitsuseks. Põhjusega. Kuid öeldes «vasakpoolne valitsus», tulevad pähe sõnapaarid «rikkuse ümberjagamine» ja «paksem riik», mitte iga hinna eest majanduse hoogustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles