Maailma suurim firma proovib Viljandis tehtud robotit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni juht ja omanik Arno Kütt (vasakul) kätles Bentoville´is asuva Walmarti number 1 kaupluse peaukse kõrval asuva pakiroboti ees Bell and Howelli juhatuse esimehe Ramesh Rataniga.
Cleveroni juht ja omanik Arno Kütt (vasakul) kätles Bentoville´is asuva Walmarti number 1 kaupluse peaukse kõrval asuva pakiroboti ees Bell and Howelli juhatuse esimehe Ramesh Rataniga. Foto: Erakogu

Viljandi äärelinnas aktsiaseltsi Cleveroni tehases valminud pakirobot jõudis USA-s esimest korda klientide ette, kui maailma suurima käibega ettevõte, Walmarti poekett hakkas seda katsetama oma sünnilinnas.

Arkansase osariigis asuva 40 000 elanikuga Bentonville´is asub 2,3 miljoni töötajaga suurfirma peakontor ning seal asub ka kontserni kauplus number 1. Just selle kaupluse peaukse kõrval on ligi kuu aega seisnud Viljandis valminud pakirobot, kust oma kauba saavad kätte need kliendid, kes on tellinud selle Walmarti veebipoe kaudu.

Suurfirma plaanib inimesed robotiga asendada

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles