Pärimusmuusika auhindade rahvahääletusel tehti rekord

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noormaa
Tarmo Noormaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pärimusmuusika auhindade Etnokulpide rahvahääletusel andis tänavu oma lemmikute eest hääle rekordarv inimesi, tulemused tehakse aga teatavaks reede õhtul pärimusmuusika aidas.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa sõnul oli tänavune läbi aegade edukaim Etnokulpide rahvahääletus ning seda mitte ainult seetõttu, et püstitati hääletusrekord, vaid märkimist väärt on ka nominentide mitmekesisus ning artistide pühendumus rahvahääletuse propageerimisel. «Eesti pärimusmuusika head seisu ning kulpide tähtsust artistide jaoks tõestab hästi see, et hääletus oli erakordselt tasavägine ning suur osa muusikuid pingutas oma fännide mobiliseerimiseks kõvasti,» selgitas Noormaa.

Oma hääle andis parimate pärimusmuusikute väljaselgitamiseks 2510 inimest ning see on Etnokulpide hääletusrekord.

Möödunud aastal riisus Etnokulpide jagamisel koore ansambel Trad.Attack, kellele läks seitsmest rahvahääletuse teel jagatavast kulbist kolm. Lisaks võitsid mullu kulpe Jalmar Vabarna, Curly Strings, Lõõtsavägilased, Harl:Etno, Meisterjaan ning Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluule arhiiv.

Lisaks Etnokulpidele juhtub sel nädalavahetusel Viljandi pärimusmuusika aidas veel nii mõndagi, sest juba 14. korda on pärimusmuusika lõikuspidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles