Ulmeteemalise esikromaani üllitanud Margus Haav: olen pigem realist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Haav on ka tulihingeline melomaan. Tema debüütromaani esitlus on kolmapäeval, 7. septembril kell 17.30 Viljandi raamatukogus.
Margus Haav on ka tulihingeline melomaan. Tema debüütromaani esitlus on kolmapäeval, 7. septembril kell 17.30 Viljandi raamatukogus. Foto: Elmo Riig

Sakala ajakirjanik ning vähemalt tuhande kultuuriarvustuse autor Margus Haav on maha saanud tulevikumaastikel rändava debüütromaaniga «Kuidas lõhnab kuri».

Kirjanik ja luuletaja Eeva Park on teose kokku võtnud järgmiselt: «See on postapokalüptiline ulmeromaan, mis saab alguse aatomisõdade ja tsivilisatsiooni hävingu järgsel ajal ühes mere ja kaljude vahele peitunud külas, käputäie inimeste viimases pelgupaigas, mis – nagu kõik muugi – ühel ööl ootamatus rünnakus oma otsa leiab. Põgenema pääsevad kolm meest ja üks poiss, kes läbi uskumatute, õõvastavalt veriste ohtude, geomeetriliselt kuhjuvate laibahunnikute saatel, tuhande kilomeetri kaugusel asuvasse Linna teele asuvad.»

Mis toimub mehe peas, kes ühe kohaliku lehe kultuuritoimetaja ameti kõrvalt sellise taiese kaante vahele sätib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles