Festival jätkub eetris terve aasta

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kuu aega Kanadas tuuritanud ja tagasiteel enamikust pagasist ilma jäänud Trad.Attacki! ainsat sellesuvist kodumaist kontserti oodati põnevusega ja trio ei valmistanud pettumust. Nii efektset esinemist polnud folgil veel nähtud. Korraldajate hinnangul kogunes kontserti vaatama ligi 7000 inimest.
Ligi kuu aega Kanadas tuuritanud ja tagasiteel enamikust pagasist ilma jäänud Trad.Attacki! ainsat sellesuvist kodumaist kontserti oodati põnevusega ja trio ei valmistanud pettumust. Nii efektset esinemist polnud folgil veel nähtud. Korraldajate hinnangul kogunes kontserti vaatama ligi 7000 inimest. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval lõppenud 24. Viljandi pärimusmuusika festival püstitas mitu rekordit. Piletimüügipealik Laidi Sergejeva hindas arve kokku lüües, et tänavune tulemus ületas eelmise aasta oma. 

EBU Euroradio programmi kuulumine lisas festivalile märgatavalt rahvusvahelist kaalu, suurendas tunduvalt kontsertide ja esinejate arvu ning võib tähendada uusi võimalusi nii mõnelegi artistile ning ka festivalile endale.

EBU folkmuusika koordinaator Krystyna Kabat on öelnud, et valik langes Viljandi festivali kasuks, sest see on väljapaistvaim folgisündmus Baltikumis. Kõik Kultrahoovis ja pärismumuusika aidas antud kontserdid salvestati ja need muutuvad kättesaadavaks EBU liikmesringhäälingute raadiojaamadele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles