Naised lähedalt ja kaugelt lasksid Viljandis häältel kõlada

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani tüdrukuteansambel Dasta-e-Azada on pärit maalt, kus muusika oli keelatud ja mis on üle elanud ühe sõja teise järel. Neile lastele on muusika omamoodi teraapia ja võimalus mineviku veristest varjudest hoolimata edasi elada. Viljandis esinesid nad kodumaa tütarlastekooli toetuseks.
Afgaani tüdrukuteansambel Dasta-e-Azada on pärit maalt, kus muusika oli keelatud ja mis on üle elanud ühe sõja teise järel. Neile lastele on muusika omamoodi teraapia ja võimalus mineviku veristest varjudest hoolimata edasi elada. Viljandis esinesid nad kodumaa tütarlastekooli toetuseks. Foto: Elmo Riig

Viljandi pärimusmuusika festival on selleks korraks ümber. Põhiprogrammis oli üle 80 kontserdi ja koos õpitubade juhtidega oli esinejaid ligi 350. Lisaks rohelise lava ülesastumised, kolm maakonnakontserti ja kolmkümmend õpituba.

Aafrika ja Afganistan, Island ja Iirimaa, Lõuna-Korea ja Eesti, Venemaa ja Hispaania. Esinejaid 21 riigist, «Naiste hääl» teemaks. Naised on olnud muusikalise traditsiooni edasikandjad nii meil kui mujal. 

Festival tuletas meelde, et Eesti esimesel laulupeol 1869. aastal lubati laulma vaid meeskoorid ja naised pidid kiirel heinaajal koju jääma. Ja et naised said siin kandis hääletusõiguse alles 99 aastat tagasi, 1917. aastal. Kindlasti jäid naiste hääled peol kõlama. Ja kus on naised, seal pole ka lapsed kaugel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles