Festival soovib saada vabaks ühekordsetest plasttopsidest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja päeva jooksul jagati Viljandi festivalil inimestele üle tuhande pestava topsi.
Nelja päeva jooksul jagati Viljandi festivalil inimestele üle tuhande pestava topsi. Foto: Erakogu

Ühekordsete joogitopside kasutamine Eesti festivalidel võib hääbuda. Pandirahal põhinevat pestavate joogitopside süsteemi juurutav Topsiring katsetas möödunud nädalavahetusel ringlustopside süsteemi Viljandi pärimusmuusika festivalil ja algatus osutus oodatust populaarsemaks.

Nelja päeva jooksul jagati Viljandi festivalil inimestele üle tuhande pestava topsi. Topsiringi tasse, pokaale ja topse jagas oma müügitelgist koos joogiga 20 joogipakkujat. Pärast topsi kasutamise lõpetamist sai selle tagastada kas toitlustajale või Topsringi telki ning selle eest maksti pandiraha täies ulatuses tagasi.

«Meil on väga hea meel, et nii külastajad kui ka toitlustajad tulid ideega kaasa,» rääkis Topsiringi projektijuht Kadri Kaarna. Kiidusõnu saadi ka festivali korraldusmeeskonnalt ning nüüd töötatakse selle nimel, et olla edaspidi valmis suuri festivale täies mahus ringlustopsidega katma.

Järgmisel aastal on 25. Viljandi pärimusmuusika festival ning nii festivali meeskond kui Topsiring usuvad, et koostöö jätkub. «Loodame väga, et järgmisel aastal suudab Topsiring meie ala korduvkasutatavate topsidega katta ning saame ühekordsetest topsidest täielikult loobuda,» ütles festivali platsihoolduse pealik. Kuigi selleaastasel festivalil katsetati süsteemi veel väikeses mahus ning seetõttu ei jõudnud kõik toitlustajad kaasa tulla, sai algatus siiski laialdast positiivset vastukaja.

Külalisele on pandisüsteem lihtne: jooki ostes saab valida selle serveerituna pestavas topsis ja maksta selle eest pandi 2 eurot või pokaali puhul 3 eurot.

Topsiringi joogitopsid on kasutusel sel nädalal Intsikurmu festivalil Põlvas ja järgmisel nädalal Paide arvamusfestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles