Festivali piletimüük ületas varasemad rekordid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack! Kirsimäel
Trad.Attack! Kirsimäel Foto: Elmo Riig

Neli päeva kestnud pärimusmuusika festival kulmineerus aidas lõpumölluga, millel astusid üles Eesti Etno noored muusikud, põhiprogrammi artistid ja festivali käigus tekkinud kooslused.

Tanavuse festivali põhiprogrammis anti rohkem kui 80 kontserti ja koos õpitubade juhtidega oli esinejaid ligi 350. Lisaks sai arvukas publik osa kümnetest rohelise lava ülesastumistest, kolmest maakonnakontserdist, kolmekümnest õpitoast ja mahukast lisaprogrammist, mis haaras terve Viljandi.

Tänavust festivali iseloomustasid uuendused ja erilahendused, mis tõid kaasa muudatusi tavapärases kontserdiprogrammide rütmis. EBU Euroradio folkfestivali programmi kuulumine lisas festivalile rahvusvahelist kaalu ning suurendas tunduvalt kontsertide ja esinejate arvu.

Seda, et publik võttis uuendused kenasti vastu, näitavad järjekordsed pileti- ja passimüügirekordid. Kunagi varem pole müüdud nii palju festivalipasse ja kontserdipileteid kui tänavu. Samuti püstitati Viljandi pärimusmuusika festivali ajaloo rahvarohkeima kontserdi rekord: laupäevaöist Trad.Attacki! massiivset show`d Kirismäel oli vaatama kogunenud ligi 7000 inimest. Samuti olid tavapäraselt publikurohked Zetode ülesastumine, Casey Driesseni ja Eeva Talsi ning Curly Stringsi kontsert.

Festivali piletimüügipealik Laidi Sergejeva hindas arve kokku lüües, et seni on peetud rahvarohkeimaks eelmise aasta festivali, siis selle aasta passide ja kontserdipiletite müük lubab arvata, et tänavune festival ületas mulluse tulemuse. «Kui siis saime ostude koguarvu järgi hinnates ületatud 22 000 inimese piiri, siis tänavune piletimüügihulk oli sellest suurem – ligi 25 000,» lausus Sergejeva.

Korraldajad tänavad kõiki kuulajaid, esinejaid, meeskonnaliikmeid, toetajaid ja ajakirjanikke ning annavad teada, et 25. Viljandi pärimusmuusika festival peetakse Viljandis tuleval aastal 27.–30. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles