Folgi must turg ehk Passiäriga miljonäriks ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva pärastlõunal ei leidunud tunni jooksul ühtki inimest, kellele oleks õnnestunud passi suure kasumiga maha kaubelda.
Neljapäeva pärastlõunal ei leidunud tunni jooksul ühtki inimest, kellele oleks õnnestunud passi suure kasumiga maha kaubelda. Foto: Ardi Truija

Folginädalal võib sotsiaalmeediast lugeda kümneid ja sadu kuulutusi, kus ostetakse või müüakse festivali passe. Sakala tegi katse, et aru saada, kui palju ollakse neljapäeva lõuna paiku valmis passi eest raha välja käima. 

Festivali esimese päeva lõuna paiku kirjutan video­operaatori valvsa pilgu all markeriga valgele paberile suurelt «Müüa noortepass». Plaan oli lihtne: võtta silt ja pilet näppu ning Viljandis ringi jalutades katsetada, kuidas toimib näost näkku müük. Teine eesmärk oli huvilise leidmisel hind võimalikult soolaseks kruvida. 

Tühja õhku ma müüma ei läinud, sain passi sõbralt, kes lahkesti lubas oma ülearuse pääsmega äri teha. Mul oli noorte pass, mis on mõeldud kuni 27-aastastele õpilastele, seega oli võimalike klientide hulk mõnevõrra piiratud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles