Rännusellid jõuavad ringiga Viljandisse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval algas Tartu üliõpilaste looduskaitseringi korraldatav võistlus «Kas tunned maad». Kuueteistkümendat korda asetleidva võistluse ajal hääletavad kaheliikmelised võistkonnad end Eesti eri punktidesse, mis on neile antud nimekirjas. Osaleb kaksteist paari ning võidab see, kes läbib enim punkte. Finiš on neljapäeval Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Ettenähtud punktid asuvad ka saartel, seega tuleb kasutada veetransporti. Looduskaitseringi juhatuse liige Keily Tammaru sõnas, et neli aastat tagasi hääletati lausa merelgi. «Nad said jahiga Hiiumaalt Saaremaale,» täpsustas Tammaru.

Möödunud aastal oli punkte 50 ja võitjapaar läbis neist 40. Sel aastal on kirjas 69 punkti, mis asuvad üle Eesti, näiteks Muhumaal, Võrumaal ja Narvas. Selleks, et võistlejad maismaale pidama ei jääks, on saartele määratud mitu sihtkohta. «Hiiumaal on kuus, Saaremaal neli ja Muhumaal kaks,» tõi Tammaru välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles