Malilannat asendab folgil mauritaanlanna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noura Mint Seymal on saanud ka auhinna kui Põhja-Aafrika parim naisartist.
Noura Mint Seymal on saanud ka auhinna kui Põhja-Aafrika parim naisartist. Foto: Folk.ee

Viljandi pärimusmuusika festivali üks varem väljakuulutatud peaesinejaid, Timbuktust pärit Khaira Arby tühistas oma suvised kontserdid teda tabanud raske kaotuse tõttu.

«Khaira Arbyl suri äsja abikaasa ja nagu seal kandis kombeks, kestab lein neli kuud,» selgitas festivali pressipealik Erki Pruul.

Arby asemel tuleb Viljandisse teine eksootiline naine, kes viljeleb samuti kõrbebluusi. Noura Mint Seymali on Mauritaania kuulsaim artist rahvusvahelisel laval. Teda on mõjutanud mauride jutuvestjate ajatu repertuaar. Muusikale ja popkultuurile pühendatud võrguväljaanne The Quietus kirjutab tema esinemistest järgmist: «Ta võlub koos oma bändiga välja hoogsa liivatormi hüpnootiliste gruuvidega, segades kokku traditsioonilised Mauritaania instrumendid nagu ardiin ja tidinit elektroonilise psühhedeelse rock-bändiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles