Vanamuusikapidu algab trummimürina saatel

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatemänguliste sõude poolest tuntud Ichitaro musitseerib taiko-trummidel, mis on kahelt poolt kaetud loomanahkadega. Sobivaimaks peetakse kolme-nelja-aastaste mustade lehmade nahku.
Vaatemänguliste sõude poolest tuntud Ichitaro musitseerib taiko-trummidel, mis on kahelt poolt kaetud loomanahkadega. Sobivaimaks peetakse kolme-nelja-aastaste mustade lehmade nahku. Foto: arhiiv

Eesti publikule juba tuttav taiko-trummar Ichitaro Jaapanist annab täna õhtul Viljandi vanamuusika festivali avakontserdi. Ichitaro esitab enda loodud muusikat, mis on komponeeritud vanu eeskujusid järgides.

«Taiko-trummide alguslugu pärineb 2000 aasta tagant, see on väga iidne traditsioon ja muusika,» kinnitas festivali kunstiline juht Neeme Punder. «Taiko-traditsioon eeldab väga põhjalikku füüsilist ettevalmistamist. Trummid ise on ju eri mõõdus, mõni isegi väga suur, kaaludes lausa mitu tonni. Ka pulgad, millega mängitakse, on väga kogukad ja rasked ning esitatav muusika päris kauakestev. Mängija peab olema parajalt sitke ja vastupidav.»

Kunstide süntees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles