Kultuuriakadeemia võõrustab maailma tunnustatumaid džässikoole

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu
Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu Foto: Elmo Riig / Sakala

Rahvusvahelise džässikoolide võrgustiku peaassambleel Ameerika Ühendriikides kinnitati, et 2018. aastal võõrustab maailma tunnustatumaid džässikoole Viljandi kultuuriakadeemia.

Igal aastal kogunevad rahvusvahelise džässikoolide võrgustiku liikmed üle maailma, et arutleda džässmuusika õpetamise üle, võtta vastu valdkonda puudutavaid otsuseid, luua kontakte, õppida ja üheskoos musitseerida. Tänavu kohtusid muusikud Bostonis Berklee muusikakolledžis.

«Võrgustik on üks edukaimaid džässmuusika hariduse edendajaid maailmas ja meil on suur au neid ülejärgmisel suvel siin vastu võtta. Oleme selleks läbirääkimisi pidanud mitu aastat,» ütles Viljandi kultuuriakadeemia õppe- ja arendusdirektor Tuulike Kivestu, kes pidas aastakohtumisel ettekande.

«Sel kevadel oli Viljandis pärimusmuusika kõrgkoolide võrgustiku Nordtrad kolmas aastakohtumine. Külas käis 150 pärimusmuusikatudengit ja õppejõudu 17 muusikakõrgkoolist Põhja- ja Baltimaadest, seega on meil kogemus suurürituse korraldusliku poole pealt olemas,» lisas Kivestu.

Rahvusvaheline džässikoolide võrgustik IASJ loodi 1989. aastal ja esimene kohtumine peeti samal aastal Hollandis Haagis. See on suurepärane platvorm õpilastele, õppejõududele ning kooli esindajatele ülemaailmsete sidemete tugevdamiseks ja ideede vahetamiseks. Võrgustikul on praegu liikmeid rohkem kui 80 koolist 40 riigist.

Igal aastal korraldab võrgustiku kohtumist üks liige. Järgmise aasta kohtumine leiab aset Itaalias Sienas.

Sisseastumisavalduste järgi on muusika tänavu kultuuriakadeemia populaarseim õppekava, mis jaguneb omakorda neljaks erialaks: pärimusmuusika, rütmimuusika, helitehnoloogia ja koolimuusika. Erialade peale kokku on 32 kohta ja neile astumiseks esitati 117 avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles