ESIMESE PÄEVA KOMMENTAAR Ilus ilm ja tore rahvas. Aitäh Ugalale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii suure rahvahulgaga polnud vist keegi arvestanud. Suurem osa linna harjumuspärastest toidukohtadest olid keskööks tühjaks ostetud. Kokad laiutasid nii mõnegi kesklinna söögikoha köögiuksel käsi, et enam pole millestki toitu valmistada. Kui ehk mõni üksik purjus ja näljas hansaline välja arvata, tegi see teadmine aga inimestele üldjuhul rõõmu. Pidu kees.

Selline oli hansapäevade esimene õhtu. Ilmataat, kes on vihma Viljandist juba kriminaalselt kaua eemal hoidnud, halastas seekord ning jättis meeletud rahe- ja äikesehood teistele Eesti piirkondadele.

Trepimäe jalamil öiseks kontserdiks helitehnikat üles seadnud Ugala korraldusjuht Heigo Tederi peas käis kella poole seitsme ajal korraks läbi suurem osa katastroofistsenaariumidest, kui esimesed piisad ka Viljandi kohale kukkuma hakkasid ja kaugemalt kõuemürinat kostis. Keskmise ööklubiga võrreldes kolm korda võimsam tehnika oli hetkeks väga suures ohus. Aga paari piisaga sadu piirduski. Samal ajal sadas Viljandist napilt viie kilomeetri kaugusel nii, et autojuhid seiskasid sõidukeid tee äärde. Kojamehed ei jõudnud alla tulnud vett ära pühkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles