Tarvastu vald tähistas lastekaitsepäeva hariva seiklusmatkaga

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasvastu lastekaitse päeva seiklusrikas matk algas gümnaasiumi juurest.
Tasvastu lastekaitse päeva seiklusrikas matk algas gümnaasiumi juurest. Foto: Erakogu

Täna tähistas Tarvastu vald lastekaitsepäeva. Kõik lapsed olid oodatud kell 8.30 Tarvastu gümnaasiumi ette, et sealt gruppidena alustada teekonda seikluste poole. Iga grupp sai oma teekonna teada siis, kui oli kokku pannud orienteerumiskaardi tükid.

Seiklus ei olnud võistlus, vaid mõnus võimalus läbi kogemuse värskes õhus õppida.

Tarvastu paisjärve ääres ootasid lapsi neli vaprat päästjat Mustla päästekomando koosseisust, kes olid laste jaoks välja toonud kolm huvipunkti. Esimeses sai iga laps proovida, kuidas voolikust vett lasta ja sedasi ka täpsust harjutada. Teises punktis oli võimalik vaadelda ja julgematel katsetadagi, kuidas päästa inimene veest. Kolmas punkt oli tänaseks pensionile jäänud tuletõrje auto, mida lapsed võisid uudistada ja katsuda.

Seiklusi pakkusid ka Sakala Maleva Tarvastu Taevavõtme rühma esindajad, kelle ülespanud peatuspaikades jagati infot kodutütarde ja noorkotkaste tegevuse kohta, harjutati täpsuse viskamist, treeniti mälu läbi mängu, katsuti varustust ja prooviti, kuidas on kaitseliitlase seljakotti kanda.

Tarvastu gümnaasiumi esindajad õpilaste näol ootasid oma punktis meeleoluka trips-traps-trulli mänguga. Grupp jagati kaheks ning kumbki võistkond pidi jooksma oma võistkonna värvi riidega ning paigutama korda mööda riidetükki, kuniks mängulaual sai rida täis. Gümnaasiumi huvijuht ootas teises punktis osalejaid puu viktoriiniga. Ülesandeks oli kokku viia sama puusordi oks, leht ja puutükk.

Tarvastu käsitöökoda toetas üritust meisterdamistelgiga, kus igal lapsel oli võimalik endale pesulõksust armas loomake teha.

Koolist teele asudes sai iga laps kaasa väikse toidupaki ja veepudeli. Viimas võis igas seikluspunktis ka vajadusel täita, et jaksu jätkuks lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles