Korraldajad tegid pärimusmuusika festivali kava avalikuks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse festivali teema kujunduse lahendas Eili Lepik oma lemmikteemasid silmas pidades.
Tänavuse festivali teema kujunduse lahendas Eili Lepik oma lemmikteemasid silmas pidades. Foto: Folk.ee

Ühe selle suve suurima muusikasündmuse, 28.–31. juulini peetava Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogramm on nüüd täies mahus üleval festivali kodulehel.

Lisaks kinnitatud artistide nimekirjale leiab sealt ka ajakava päevade, kellaaegade ja esinemispaikade kaupa. Samuti on kolmapäevast Piletilevi vahendusel võimalik osta üksikontsertide pileteid.

Põhiprogrammi esinejate valik on tänavu suurem kui kunagi varem. Et Viljandi pärimusmuusika festival kuulub seekord EBU Euroraadio festivalide programmi, esineb siin 28 välisartisti tavapärase 14 asemel. Mahukas on ka Eesti artistide nimekiri, kust ei puudu ükski kaalukas pärimusmuusika tegija. Kui siia lisada rohelise lava, õpitubade ja ülejäänud lisaprogrammi esinejad, teeb see kokku üle 300 artisti, mis on folgi absoluutne rekord.

Tänavuste festivali kontserdipaikade seas on üks uus: vanalinnas asuv vana tuletõrjedepoo hoov. Hoov võeti kasutusele, et leevendada eelmistel aastatel muueumi hoovis tekkinud ülerahvastatust. Tavapäraselt on ülejäänud esinemispaikadeks Telia Kaevumäe lava, A. Le Coqi Kirsimäe lava, Jaani kirik, pärimusmuusika ait ja lennukitehas.

Festivali põhiprogrammi ja esinemispaikadega saab tutvuda siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles