Päikselised ilmad kutsuvad rattaga sõitma. Teeme seda ohutult!

, Viljandi politseijaoskonna piirkonnapolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​JALGRATTURID ON liikluspilti rikastanud juba nädalaid. Paraku on osa neist suure õhinaga ära unustanud nii mõnedki põhitõed, mida linnatänavatel liikudes peab silmas pidama. Et kurbi tagajärgi vältida ja rattaga kevadest sügisesse kihutada, tuletame meelde, mida rattur peab liikluses silmas pidama.

Tänavune kevad ei ole Viljandimaal õnneks veel kaasa toonud ühtegi tõsisemat jalgratturiga juhtunud liiklusõnnetust. Nii politsei kui kõikide liiklejate süda oleks aga rahulikum, kui oleks kindel teadmine, et meie ratturitel on varustus töökorras, liikluseeskiri selge ja tähelepanu terav.

ENNE KUI SÕIDUKS läheb, tasub üle kontrollida, kas ratta pidurid on endiselt töökorras ja ega signaalkell ole talvega rooste läinud. Kuigi kell võib paista tähtsusetu «aksessuaarina», on see hädavajalik, sest kevadega linnapilti ilmuvad jalgratturid on sageli ka jalakäijatele harjumatud ja tihti ei oska nood kiiresti liikuva kaherattalisega arvestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles