Seadus hoiab suurpetturi kahju hüvitamist avalikkuse eest saladuses

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väliste märkide järgi otsustades on Eesti riigil läinud õnneks panna sundmüüki haigekassalt suure summa välja petnud Viljandi pere maad ja varad. Kurioossel kombel ei luba aga seadus avalikkusel teada saada, kui palju raha müügist teenitakse ja mille katteks see läheb.

Järgmisel nädalal möödub viis aastat päevast, mil Tartu maakohus tunnistas Viljandis hästi tuntud ärimehe Peeter Kaarese, tema abikaasa Janika Kaarese ja ema Aino Kaarese kokkuleppemenetlusega süüdi haigekassalt töövõimetushüvitistena 438 288 euro väljapetmises.

Otsuse kohaselt oli Peeter Kaares osaühingute Lossi Rent, Kaares Hulgi ja Kaares Kinnisvara juhatajana vormistanud oma abikaasa Janika Kaarese neisse firmadesse fiktiivselt ärijuhina tööle ning maksis talle alusetult töötasu ja preemiaid. Äriühingud tasusid naise pealt ka sotsiaalmaksu, kuid raha selleks ei tulnud äritegevusest, vaid tuvastamata allikatest pärinenud sularahasissemaksetest. Samal ajal esitas naine kõigi kolme firma kaudu haigushüvitise saamiseks töövõimetuslehti ning nii jõudis Kaareste kontole läbi aegade suurim haigekassalt väljapetetud summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles