Martin Helme: Marina Kaljuranna põhiprobleem on see, et ta on venelane

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu EKRE saadikurühma juht Martin Helme pälvis kolm aastat tagasi laia avalikku tähelepanu ütlemisega «Kui on must, näita ust». Nüüd ründas ta Viljandi linnaraamatukogus peetud rahvakoosolekul välisministrit ja võimalikku presidendikandidaati Marina Kaljuranda tema rahvuse pärast.
Riigikogu EKRE saadikurühma juht Martin Helme pälvis kolm aastat tagasi laia avalikku tähelepanu ütlemisega «Kui on must, näita ust». Nüüd ründas ta Viljandi linnaraamatukogus peetud rahvakoosolekul välisministrit ja võimalikku presidendikandidaati Marina Kaljuranda tema rahvuse pärast. Foto: Marko Saarm / Mihkel Maripuu (Postimees) / montaaž

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhtpoliitik Martin Helme teatas teisipäeval Viljandis peetud rahvakoosolekul, et välisminister Marina Kaljuranna kui potentsiaalse presidendikandidaadi probleem on lisaks reformierakondlikule seljatagusele tema vene rahvus.

EKRE korraldab sel kevadel oma vaadete tutvustamiseks ning uute liikmete värbamiseks üle Eesti rahvakoosolekute sarja «Kahekõne rahvaga». Teisipäeval Viljandi linnaraamatukogu saalis peetud kohtumisel astusid umbes 70 kuulaja ette EKRE riigikogu fraktsiooni liikmed Martin Helme ja Jaak Madison.

Enam kui kaks tundi väldanud kõnekoosolek kätkes endas suuremat osa praegusel ajal enam kõneainet pakkuvaid välis- ja sisepoliitilisi teemasid. Muu hulgas avasid esinejad oma kindlameelseid seisukohti Euroopa immigratsioonipoliitika, Kreeka võlakriisi ja Eesti-Vene suhete teemal. Räägiti ka Eesti kaitsepoliitikast, sisejulgeolekust ning haldusreformist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles