Kuue riigi noorsootöötajad kogunevad Viljandisse õppima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme algab Viljandis rahvusvaheline Erasmus+ noorsootöötajate õpirände projekt «STEP IN!», mis toob siia 36 noorsootöötajat kuuest riigist. Üheskoos õpitakse märkama noorte vaimse tervise muresid ja nendega ka parimal võimalikul viisil tegelema.

Portaali peaasi.ee andmetel on vaimse tervise probleeme peaaegu pooltel koolilastel ja kolmandikul on olnud viimase aasta jooksul depressiivseid episoode. Kes noore muresid märkab? Kuidas peab tegutsema? Millised on head lahendused ja kuidas paremini edasi minna?

Need on küsimused, millega noortega tegelevad inimesed iga päev kokku puutuvad. Rahvusvaheline noorsootöötajate õpirände projekt «STEP IN!» annab võimaluse õppida ka eri riikides kasutatavaid meetodeid.

Ettevõtmine kestab Viljandis 9.–14. aprillini ja selle juhendaja on enesemeisterlikkuse koolitaja, pikaajalise noorsootöö kogemusega Epp Adler. Tema sõnul ongi enese leidmine raske. «Iga noortega tegeleva täiskasvanu roll on tagada noortele eduelamus, selleks aga on kõigepealt vaja kasvatada enesekindlust ja eneseusku noortega töötajates.»

Projekt jõuab ellu Viljandi maavalitsuse, Sakala keskuse ja Viljandimaa arenduskeskuse noorsootöö valdkonnas tegutsevate spetsialistide koostööna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles