Kolm kitarristi annavad kolm kontserti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J-P Piirainen on noor andekas soolokitarrist Joensuust.
J-P Piirainen on noor andekas soolokitarrist Joensuust. Foto: Erakogu

Täna saab Viljandi pärimusmuusika aida väikeses saalis kuulata jutti kolme kitarristi kolme kontserti. K3-ks nimetatud õhtul astuvad tunniajaliste vahedega lavale Villu Talsi, J-P Piirainen ja Jalmar Vabarna.

«Idee on tegelikult häbitundeta plagieeritud ühe USA kitarristi kontserttuuri formaadist G3, kus maailma instrumentaalroki absoluutsed tipud esitavad õhtu jooksul oma loomingut. Meie mõtlesime, et koondame samasse õhtusse kodumaise folgi absoluutsed tippkitarristid Villu Talsi ja Jalmar Vabarna, ning külaliseks kutsusime neile suurepärase kolleegi Soomest J-P Piiraineni,» rääkis Eesti pärimusmuusika keskuse produtsent Jaan Jaago.

J-P Piirainen on Sibeliuse akadeemia lõpetanud kitarrist, kellele on pakkunud suurt huvi põhjamaade pärimusmuusika ja selle esitamine kitarril. Seda teed käies on ta jõudnud omanäolise stiilini, mis kombineerib põhja kõlasid ja fingerstyle-tehnikat. Ta on andnud välja debüütalbumi ja saanud põhjanaabrite juures kuulda palju kiidusõnu, seega oli väga loomulik teda Viljandisse kutsuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles