Avariis viga saanud noor naine võitleb haiglas elu eest (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskes avariis sai üliraskelt kannatada kaassõitja. Juhiloata autojuht pääses kriimustustega.
Raskes avariis sai üliraskelt kannatada kaassõitja. Juhiloata autojuht pääses kriimustustega. Foto: Politsei

Ööl vastu reedet Viljandi lähedal Peetrimõisa külas juhtunud avariis viga saanud 19-aastane Evelin on haiglas üliraskete vigastustega ning võitleb seal oma elu eest.

Sündmuskohale kutsutud kiirabitöötajad nägid kella 2 ajal öösel suurt vaeva naise elustamisega ning see neil ka õnnestus. Praegu on tema seisund stabiilne, kuid siiski üliraske.

Õnnetusest teatati ööl vastu tänast kella 2.08 ajal. Juhtimisõiguseta 23-aastane Raido sõitis sõiduautoga Peugeot Partner teelt välja vasakule poole kraavi. Politsei on mehe ka varem  autoroolist juhtimisõiguseta tabanud, kuid seni määratud karistused ei andnud oodatud tulemust ning tipnesid raske avarii põhjustamisega.

Politsei selgitas veel, et sõiduki rehvid ei vastanud nõuetele. Täiendavalt vajab kontrollimist ka autojuhi kainus, mis selgub võetud vereproovi vastuse laekudes.

Viljandi patrullitalituse juht Alar Sadam ütles, et ükski protokoll või paragrahv ei pane liiklusrikkujat hoolima. "See õnnetus tuletab Viljandi politseinikele teravalt meelde, miks me oma tööd teeme. Kui mitmeid liiklusnõudeid rikkudes otsustatakse noor naine sõitma viia ja see sõit lõpeb tema elu ja surma vahel vaakumisega haiglavoodis, ei ole see liiklusõnnetus. See on kuritegu," ütles Sadam. Ta lisas, et ennetustöö, järelevalve ja karistused liiklusrikkumiste eest võivad muuta mõnede inimeste käitumist, kuid ei pane samas kedagi eraldi enda või teiste eludest hoolima.

Selle avarii asjaolusid uurib politsei kriminaalmenetluse käigus.

Sõiduki roolis olnud Raido avariis kuigivõrd kannatada ei saanud ning meedikud lubasid ta pärast haiglas tehtud tervisekontrolli koju.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles