Eakas naine pääses süttinud kodust põletushaavadega

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval kell 13.40 avastati, et Viljandi piiri ääres, Olerexi tankla ja Deluxi tehase vahel asuv väike elumaja on leekides.

Kell 13.55 olid sündmuskohal nii päästjad kui kiirabi. Majas elanud üheksakümnendates aastates naine oli sealt omal jalal välja tulnud ja meedikud võtsid ta oma hoole alla. Kannatanul olid näos kolmanda astme põletushaavad ja kahjustada olid saanud hingamisteed. Kiirabi sõnul on naine arstide hoole all. 

Suitsusammast, mis linnaservas olevast majast kerkis, oli näha juba keskklinnas ning kohapeal oli näha, kuidas leegid auklikuks muutunud katuseharjast välja nilpsasid. Eterniit paukus ja selle tükid lendasid eemale. 

Et põlengule ligi pääseda, tuli päästjatel aknaid sisse lüüa, neist vajus kustutajatele vastu aga kõiksugu esemeid, sealhulgas tekstiili. See, et majas oli väga palju igasuguseid asju, raskendaski päästetööde juhi Ivo Piiri sõnul kustutustöid. 

«Õnneks oli see väike puumaja ja polnud tarvis väga suurel pinnal kustutada,» tähendas ta. 

Õnnetuse muutis Piiri hinnangul ohtlikumaks muidugi see, et maja kõrval paikneb suur tööstushoone. Bensiinijaam oli juba ohutumas kauguses.  

Tulekahju algas päästetööde juhi sõnul tõenäoliselt esimeselt korruselt, aga kust täpsemalt, see selgub uurimise käigus. Pärast kella kahte oli päästjatel suurem töö juba tehtud ning käsil oli pööningukorruse ventileerimine. Edasi tuli teha veel järelkustutustööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles