Sakala šaržid lähevad näitusele

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas läheb näitusele Viljandimaa tuntud naistearsti Malle Praksi šarž.
Teiste seas läheb näitusele Viljandimaa tuntud naistearsti Malle Praksi šarž. Foto: Kristi Kivestu

Kunstnik Kristi Kivestu, kelle joonistatud kariktuure on Sakala lugejad juba üle aasta saanud laupäevasete persoonilugude juures nautida, pani 20-st ajalehes ilmunud šaržist kokku näituse.

Viljandlaste ette jõuab väljapanek 5. aprillil, mil see seatakse üles Sakala keskuse näitusesaalis. Mais avatakse see autori kodukandis Jõhvis ja juunis naaseb näitus Viljandimaale Karksi-Nuia.

Kivestu sõnul tegi ta 60 pildi hulgast valiku eelkõige tehnikatest lähtudes, et esindatud oleks nii tuši- kui digijoonistused. Näituse rahastamiseks korraldas ta kampaania Hooandja portaalis, kus eesmärgiks seatud 560 eurot kiiresti täis sai.

«Projekt jääb veel mõneks ajaks Hooandjasse, sestap saavad soovijad seda natuke aega kasutada kas või ostukanalina, sest iga 35 euro ja suurema summaga toetamine tähendab ostuakti, mille käigus toetaja soetab endale minu tehtud pildi,» rääkis Kivestu.

Ehkki pildid on joonistatud Sakala lugude juurde, on nii mõnelgi neist ka oma lugu, millest näitusekülastajad osa saavad. Omaette vaatamisväärsus on ka multikas, mille Kristi Kivestu Hooandja projekti tarvis joonistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles