Tääksi nutilaborini jõudis kiire internetiühendus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval avatud valguskaabliühenduse sümboolsel juhtmelõikamisel osalesid Telia mehaanik Ahti Henn ja Tääksi nutilabori juhendaja Jüri Sulg (paremal).
Esmaspäeval avatud valguskaabliühenduse sümboolsel juhtmelõikamisel osalesid Telia mehaanik Ahti Henn ja Tääksi nutilabori juhendaja Jüri Sulg (paremal). Foto: Erakogu

Esmaspäeval ühendasid Telia töömehed Tääksi koolis valguskaabli, tänu millele kasvas seal internetiühenduse kiirus mitu korda. Nüüdsest on mõlemas suunas võimalik kiirus 20 megabitti sekundis. Tääksi koolis tegutseva nutilabori juhendajate heameel on põhjendatud, sest nüüd saab kõigi kaheksa arvutiga korraga probleemideta programmeerida.

Nutilabori tegemistest võtavad osa kõik seitse Tääksi kooli last ja lisaks veel seitse õpilast Olustvere põhikoolist.

Tänavu Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse korraldatud õpilasvõistlusele «Maailmariik Eesti» esitasid Tääksi nutilaboris osalejad kolm tööd, kaks arvutimängu ja ühe mobiilse äpi. 18. märtsil peetaval perepäeval tutvustasid ja esitlesid oma töid seitse õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles