Raamat, mis avardab mõtteilma

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seppo Zetterbergi toimetatud «Maailma ajalugu» pole raamat, mille võiks kätte võtta ja läbi lugeda. Nagu on näiteks tema kirjutatud «Kultuurisillad ja revolutsioonituuled», kust saab teada ikka lausa põrutavaid fakte Konstantin Pätsi kohta seoses tema Ameerika-reisiga 1906. aastal. Lisaks palju huvitavat kirjanike ja teiste kultuuritegijate seiklusrikkast elust Eesti ja Soome vahel neil revolutsioonilistel aegadel.

«Maailma ajalugu» on tunnustatud Soome ajaloolaste kirjutatud soliidne teatmeteos. Juttu ei ole ainult sõdadest, aurumasina leiutamisest ja kuningate valitsemisviisidest, vaid ka kultuurist, mis on ju ajaloo oluline osa.

Peatoimetaja Zetterberg ise on eessõnas kirjutanud: «Teose vaatepunkt on euroopalik, kuid see käsitleb ulatuslikult terve maailma ajalugu ja pakub üha rahvusvahelisemaks muutuvas maailmas elavale Eesti lugejale võtit ka meie enda ajaloo mõistmiseks. Põhirõhk on riikide ajalool, kuid rohkesti ruumi saavad ka ideede, kultuuri-, majandus- ja sotsiaalajalugu ning ka leiutiste ja tehnoloogia maailma ei ole unustatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles