Koerajalutaja tabas Holstres varga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre kauplus suleti 2012. aastal ning on sellest ajast tühjana seisnud. Nüüd on alanud ehitus, et kevadel seal taas pood avada.
Holstre kauplus suleti 2012. aastal ning on sellest ajast tühjana seisnud. Nüüd on alanud ehitus, et kevadel seal taas pood avada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval tungisid kaks purjus meest mitu aastat tühjana seisnud, aga nüüd taasavamiseks remonditavasse Holstre kauplusesse. Neid õnnestus tabada tänu kohalikule mehele, kes koos koeraga ühe varastest kinni võttis.

Esmaspäeval kella 18.30 paiku teatati, et Viljandi vallas Holstre külas on lõhutud aknaklaas, painutatud laiali akna ees olevad trellid ja tungitud ehitusjärgus kaupluse ruumidesse. Et sissemurdmisega käivitus kaupluse signalisatsioon, sai poeomanik kiiresti politseile infot anda.

Alarmi kuulis kohalik 24-aastane mees, kes asus politsei selgitusel väga vapralt tegutsema. Ta jalutas parasjagu koeraga, kui nägi kahtlasi isikuid. Ta andis sellest häälekalt märku ning kui mehed püüdsid jooksusammul põgeneda, vabastas koera rihmast. Haukumist kuuldes ja lähenevat neljajalgset nähes üks meestest tardus ning noormees võttis ta kinni ja andis hiljem politseinikele üle.

Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk kiitis sündmuskohal kurjategija kinni pidanud noore mehe ja tema neljajalgse sõbra tegutsemist. 

«Mul on hea meel, et viljandimaalased märkavad, sekkuvad ja tõttavad vajaduse korral ka appi,» lausus ta. Lähiajal tunnustab prefektuur julge ja eeskujuliku tegutsemisega silma paistnud noort meest tänukirja ja meenega.

Politsei asus teise varguses kahtlustatava tabamiseks piirkonda läbi kammima.

Viljandi välijuht Jüri Eek rääkis, et teise kuriteos kahtlustatava jäljed viisid ühe maja trepikotta. «Kahtlustatava tabasime trepi alt, kus ta püüdis end lumelabida taha peita ning oli näo varjamiseks pähe tõmmanud trepi alt leitud punase plastämbri,» kirjeldas välijuht avanenud vaatepilti. 

Mees peeti kinni ning tema juurest leiti varastatud tööriistad, mis tagastati kauplusele.

Kinnipeetud 34- ja 47-aastase mehe kontrollimisel selgus, et nad olid alkoholi tarvitanud, mistõttu viidi nad esialgu kainenema. Edasisel uurimisel selgus, et samad mehed võivad olla seotud ka teiste kuritegudega, mis on aset leidnud veebruaris ja märtsis. Mehi kahtlustatakse mitmes varguses poest ja korterist, peksmises ning sõiduki ärandamise katses.

16. märtsil esitas prokuratuur kohtule taotluse kõnealuste meeste vahistamiseks. Kohtu loaga on nad mõlemad eeluurimise ajaks vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles