Ugala esindab Eestit Espoos

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome näitekirjaniku Kati Kaartineni näidend “Amalia” (originaalpealkirjaga “Samanlainen onni”) on helge ja südamlik lugu, mille keskmes on väikelinna haiglas töötav keskealine üksikisa (Andres Tabun)  ja tema 17-aastane tütar (Klaudia Tiitsmaa).
Soome näitekirjaniku Kati Kaartineni näidend “Amalia” (originaalpealkirjaga “Samanlainen onni”) on helge ja südamlik lugu, mille keskmes on väikelinna haiglas töötav keskealine üksikisa (Andres Tabun) ja tema 17-aastane tütar (Klaudia Tiitsmaa). Foto: Jaanus Laagriküll

Soomes Espoo Linnateatris kestab pühapäevani Eesti nädal, kus etenduvad Ugala teatri «Amalia» ja Tallinna Linnateatri lavastus «Aeg ja perekond Conway». Samuti on avatud Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi näitus «Eesti teatri suursaadikud» 

Tanel Ingi lavastus «Amalia» etendus Espoos eile ning täna on kavas kaks etendust. Ugalas on XXI sajandil Eesti teatritest kõige enam lavastatud nüüdisaegset soome dramaturgiat. Möödunud aasta algul esietendunud Kati Kaartineni «Amalia» võtsid soojalt vastu nii publik kui teatrikriitikud. «Amalia» pälvis koduteatri publikult kõrgeima tunnustuse "Parim lavastus aastal 2015". Peaosatäitja Klaudia Tiitsmaa on rolli eest pälvinud publiku- ja kolleegipreemia. Ühtlasi kandideerib ta tänavu Eesti teatri parima naisosatäitja tiitlile. 
«Helsingi kesklinnas meile sobivat kohta ei leidunud,» rääkis Tallinna Linnateatri direktor Raivo Põldmaa sellest, kuidas sai alguse koostöö Espooga. «Espoo Linnateater on keskendunud külalistruppide vastuvõtmisele. Meie koostöö käib juba teist aastat ning meil on tekkinud usalduslik suhe. Ilmselt on ka Espoo Linnateatri rahvas kindel, et publikul on Eesti teatri vastu huvi. Loodan, et sellest kujuneb Eesti teatritele püsilava, kus saab ka edaspidi lavastusi näidata.»
Espoo Linnateatri direktor Joachim Thibblin tunneb hästi Rootsi ja Põhjamaade teatreid ning neil on alati olnud kindel koht Espoo Linnateatri rahvusvahelises programmis. 
«Meie lõunapoolne naaber Eesti on tugev ja huvitav teatrimaa. Et me jagame osaliselt ka ühist kultuuripärandit, siis tundub loomulik, et Eesti lavastustel on oma koht ka meie teatri kavas,» selgitas ta. «Ka on töökultuur mõlemal maal sarnane ja koostöö kõikide partneritega on sujunud suurepäraselt. Jätkame kindlasti samamoodi ka järgmisel aastal.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles