Ugala õuele tuleb 65 000 euro eest kunsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi Kinnisvara aktsiaselts kuulutas koostöös Ugala teatriga välja konkursi, et leida sobivaim kunstiteoste ideelahendus Ugala teatri õuealale.

Kunstikonkursiga otsitakse esteetiliselt rikastavat lahendust praegu remondis oleva teatri Reinu tee poolsele õuealale haljastatavale nõlvale. Teos peab taotlema rütmilist ažuursust koos rahuliku voolava pinnaga. Taiese materjal on soovitavalt metall, mis on töödeldud vabalt valitud tehnikas. Teiste materjalide kasutamine või lisamine ei ole keelatud, kuid lähtuda tuleb vastupidavusest ning sobivusest hoonekompleksi visuaali, rütmi ja ümbritseva loodusega.

Žüriisse kuuluvad Eesti kunstnike liidu esindajad Jass Kaselaan ja Tõnis Paberit, Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindajad Mari Vallikivi ja Rael Artel, Ugala teatri juht Kristiina Alliksaar ning hoone arhitekt Irina Raud. Eksperdina osaleb žürii töös Viljandi linnakunstnik Malle London.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles