Lõpp läheneb. Viljandi Anttila poes haigutab tühjus

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlaste, aga ka linna külaliste seas populaarseks ostukohaks olnud Anttila poes ilmestasid eile enamikku tühjaks tehtud lette allahindlusest teada andvad sildid kirjaga «Ale».
Viljandlaste, aga ka linna külaliste seas populaarseks ostukohaks olnud Anttila poes ilmestasid eile enamikku tühjaks tehtud lette allahindlusest teada andvad sildid kirjaga «Ale». Foto: Marko Saarm / Sakala

Ligi 15 aastat Viljandis ostlejaid peibutanud Anttila kaupluse uksed on hiljutisest likvideerimisotsusest hoolimata endiselt lahti, ent lettidel haigutab tühjus.

Soome suurim jaekaubanduskett Kesko müüs märtsis põhjanaabrite juures, aga ka Eestis laialt tuntud postimüügifirma Anttila OY Saksa investeerimisfirmale 4K Invest. Sama tehinguga liikus uutesse kätesse ka Eestis tegutsev tütarfirma, mis lisaks e-kaubandusvõrgule pidas Viljandi bussijaama teisel korrusel avarat kauplust.

Ehkki kevadise tehingu aegu ei teinud kumbki pool negatiivsest stsenaariumist juttu, sai napilt neli kuud hiljem ilmsiks, et sakslased saadavad Anttila keti nigelate majandustulemuste tõttu hingusele.

Viimased alekaubad

Eile keskpäeval oli suurem osa Viljandi poe lettidest tühjaks müüdud ning neid ilmestasid üksnes punasekirjalised allahindlussildid. Teenindussaalis võis samal ajal kohata rohkem müüjaid kui ostjaid. Samas leidus siin-seal veel üksikuid aluseid, millel rippusid allahinnatud kehakatted. Klaasvitriinist vaatasid vastu mõned olmeseadmed, tahvelarvutid ja fotokaamerad.

Likvideeritava ettevõtte kohalik klienditeenindus- ja turundusjuht Reta Lepp ütles, et uued peremehed on olnud ootamatult napisõnalised ega ole neile seniajani andnud täpset vastust, millal kaupluse trepile lõplikult kett ette vedada tuleks. 

«Esialgu kehtib korraldus pood tühjaks müüa. Muud ei oska ma öelda,» sõnas ta.

Sakala püüdis Reta Lepa soovitusel täpsemate selgituste hankimiseks telefonitsi ühendust saada 4K Invest esindaja Arno-Christian Schusteriga, kuid see ei õnnestunud. Tema tabamine on toimetusel viimase kuu vältel luhtunud ka mitu korda varem.

Jääb kaubanduspinnaks

Bussijaama hoone omaniku, aktsiaseltsi Viljandi Centrum juhatuse liige Rauno Tuula ütles samuti, et poe viimane päev pole neile teada. Küll aga olevat neile mõista antud, et lõpp on lähedal. «Niipalju kui ma olen aru saanud, võiks kuupäevad paika saada juba sel nädalal.»

Centrumi juhid on isekeskis aru pidanud, mida Anttilast vabaks jääva korrusega pihta hakata. Suure tõenäosusega jääb see ikkagi kaubanduspinnaks, kuid millise valdkonna kaupu sealt võiks tulevikus osta, on lahtine. Rauno Tuula sõnul on keskusepidajate esmane soov tuua Viljandisse mõni selline kaupleja, keda siin veel ei ole.

Anttila Viljandi kauplus oli ainus omasugune Eestis. Anttila postimüüki on Rauno Tuula isa Tauno Tuula juhtimisel Eestis korraldatud riigi taasiseseisvumisest saati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles