Teisipäeval saab Viljandis sünnimärke kontrollida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida suurem osa kehast päikest näeb ja mida kauem see kestab, seda suurem on oht oma tervisele liiga teha.
Mida suurem osa kehast päikest näeb ja mida kauem see kestab, seda suurem on oht oma tervisele liiga teha. Foto: Aivar Aotäht

Viljandi perearstikeskuses saab teisipäeval, 30. juunil sünnimärke kontrollida. Teenus on tasuline – kogu keha uuring maksab 50 eurot.

Dr Niine Nahakliinik käivitas suve alguses mobiilse melanoomi ennetusprojekti, mille raames külastab spetsiaalse tehnoloogiaga varustatud nahakliiniku õde suve jooksul perearstikeskusi mitmes Eesti maakonnas ning pakub patsientidele sünnimärkide kontrollimise teenust Dermtest.

Sünnimärkide hindamiseks kasutatakse spetsiaalset valgusmikroskoobiga fotokaamerat ehk dermatoskoopi ja uuenduslikku infosüsteemi Dermtest, mis võimaldab uuringupiltide edastamist perearstikeskusest Dr Niine Nahakliiniku eriarstidele hindamiseks distantsilt.

Viljandi perearstikeskusesse jõutakse teisipäeval, 30. juunil. Teenusele tuleb end eelnevalt registreerida esmaspäeval kella 8–14 telefonil 433 4140 või kohapeal Turu tänav 10, ruum 303.

Eestis diagnoositakse igal aastal üle 230 melanoomi esmajuhtu ning melanoomist tingitud surmasid on aastas üle 50. Samas on järjekorrad eriarstide juurde pikad ning keskustest eemal dermatolooge vähe. Seetõttu tuleb appi võtta infotehnoloogia, et probleemiga juba esmatasandil tegelda.

Dermtest aitabki muuta melanoomi ennetamise ja ravi nüüdisaegse tehnoloogia abil oluliselt tõhusamaks ning ka maapiirkondades kättesaadavamaks. Täieliku paranemise tõenäosus on vähi arengu varases etapis tunduvalt suurem ning seetõttu varane märkamine äärmiselt oluline.

Copy
Tagasi üles