Kultuuri­akadeemia avab Tallinnas juubeli­näituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 16 avatakse Tallinnas Eesti rahvusraamatukogu peanäitusesaalis Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juubelinäitus «Oma viis».

Väljapanekuga tähistatakse 20 aastat möödumist selle osakonna esimese, talukujunduse ja rahvusliku käsitöö, praeguse rahvusliku tekstiili õppekava avamisest. Selle õppekava ümber on kasvanud rahvuslikke käsitöötraditsioone ja -oskusi uuriv ja arendav osakond, kuhu praegu kuuluvad veel rahvusliku ehituse ja rahvusliku metallitöö õppekava ning pärandtehnoloogia magistrikava.

Juhataja Ave Matsini sõnul on osakonna tegevus olnud alati midagi enamat kui lihtsalt õppetöö. «Tunneme vastutust eesti vaimse ja ainelise kultuuripärandi säilimise ees ning anname oma panuse selle edasiarendamisse,» rääkis ta. «Meie tegevuse juures ei ole oluline konkreetne tehnika või materjal, vaid üldine maailmavaade, mis hoiab paikkondlikku ja rahvuslikku identiteeti tugevdavaid ja taasloovaid väärtusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles